Vakantie inzichten

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 om 07:00

 Vakantie inzichten

 

Twee weken op de camping met mijn gezin en kinderen en zonder wifi: wat was het heerlijk! Dicht bij het bos en hele dagen buiten.

 

Af en toe op pad met als afwisseling op een stoel in het zonnetje met een goed boek. De balans was prima.

 

Als ik terugkijk op deze twee weken ben ik bewust bezig geweest met zelfliefde, boeken lezen, rust pakken en aanvoelen wat nodig is op bepaalde momenten. Mijn gedachtes waren rustig en positief. Merkte ik dat het richting het piekeren ging dan deed ik een oefening en al gauw zwakte de onrust af.

 

Als ik onrust in mijzelf voel merk ik bewust op waardoor ik er wat aan kan doen, wat heel fijn is. Lukt dat mij altijd? Nee zeker niet en dat is ook oké.

 

Wat ik in het begin al schreef: er was geen WIFI. Dat vond ik heel fijn want zo is er geen afleiding van sociale media, mails of andere dingen. Het inzicht hiervan is dat ik merkte dat de afleiding van mijn telefoon best groot is.

 

Wat ik nu doe is vaker mijn telefoon wegleggen en de vliegtuigstand staat ook steeds vaker aan, met als resultaat meer focus op anderen en op belangrijkere dingen.

 

Ik blijf nog even doorgaan met mijn inzichten. De camping waar wij waren grensde aan het bos, we zijn daar een aantal keer geweest en wat vond ik dat fijn! Lekker wandelen, ontdekken en genieten.

Mijn jongste dochter zei onder het wandelen, “wat is de natuur toch mooi hé!” En ze heeft gelijk! De kunst is dan ook om nu we thuis zijn vaker het bos in te gaan, want dat zijn de cadeautjes aan ons zelf!

 

Bewust bezig zijn met zelfliefde en dat dan ook echt mogen voelen en ervaren, wat is dat toch heerlijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.